Svensk Elitfotboll gick i helgen genom Generalsekreterare Mats Enquist och ordförande Lars-Christer Olsson ut i nationella medier och kraftigt fördömde de banderoller som visades upp under en match i Allsvenskan. Med anledning av debatten vill vi vara tydliga med att den här typen av banderoller inte accepteras och att både liga och klubb tar avstånd från den här typen av handlingar och budskap.

De banderoller som visades upp går långt över gränsen för vad som är acceptabelt. Händelsen är också polisanmäld av Svenska Fotbollförbundets matchdelegater som var på plats på arenan.

Under 2019 har vi, olyckligt nog, haft en ökande spänning mellan supportrar och polis på våra arenor. Nu är den dialog, som saknats tidigare, mellan elitfotbollen och polisen återupprättad och vi hoppas att vi i denna skall hitta bättre former för samverkan kring våra arrangemang så att liknande händelser kan undvikas.

Vi är mycket bekymrade över hur tonläget hårdnat under året men vi hoppas att vi nu kan få en lugn och värdig avslutning av en av Europas mest spännande toppserier i fotboll.