Utmärkelsen ”Årets SLO” delas ut av Svensk Elitfotbolls matchdelegater. I år är andra året som priset delas ut. Priset till årets SLO går till en person som med  stort engagemang, professionalism och hög integritet visat på en god förståelse för olika behov och arbetat förebyggande för en god publikservice.

2022 års vinnare är Mia Lindén, SLO i Helsingborgs IF.

Motivering:
Mia Lindén har med ett stort engagemang, gentemot sina egna supportrar och aktörer kring hemmaevenemangen likväl som med ett professionellt arbete och uppträdande vid bortamatcher, visat på en god förståelse för olika behov kring de evenemang som genomförts under 2022 samt arbetat förebyggande kring säkerhet och god service.

Svensk Elitfotboll säger stort grattis till Mia Lindén!

Fakta SLO:
En Supporter Liaison Officer (SLO) är en supporterkomptens och servicefunktion inom klubbarna. SLO:n fungerar som en neutral länk mellan föreningen, supporterrörelsen, myndigheter med flera, och har i uppdrag att jobba dialogförstärkande, konfliktreducerande, kulturbyggande, organiserande och kunskapsspridande mellan parterna. 

En SLO är ofta en person från de egna leden som har god kännedom om sin egen klubb och dess supportrar, och blir den givna kontakten i kommunikationen mellan fotbollens intressenter såväl före, under och efter match. I Sverige infördes arbetet med SLO:er 2012 och det svenska SLO-arbetet har många gånger setts som en förebild i Europa