Malmö FF:s möte mot Besiktas i Europa League var inte det enda mötet i Malmö den kvällen. Före och under matchen pågick också en nätverksträff där Svensk Elitfotboll bjudit in sina samarbetspartners.
– Det gäller att passa på när våra medlemsklubbar spelar högintressanta matcher mot internationellt motstånd , säger Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Nätverksträffen påbörjades redan under dagen innan match då deltagarna träffades i Malmö för att konferera och nätverka om elitfotbollens framtid. På plats fanns bland annat representanter från DHL, EY, OnePartnerGroup och SELECT. Aktuell information från SEF varvades med nätverkande mellan inbjudna deltagare och ett mycket intressant som uppskattat inslag från Malmö FF:s vd Niclas Carlnén, då han berättade om förutsättningar kring MFF:s deltagande i Europa League i allmänhet och aktuell match mot Besiktas i synnerhet.

– Det blev riktigt lyckat. Alla deltagare bidrog till nätverksträffen med ett öppet sinne och jag tror att många tar inspiration och lärdom av varandras sätt att verka nära fotbollen. Vi kommer definitivt fortsätta med dessa nätverksträffar vid tillfällen som passar in, säger Jan Karlsson.

– Det är som alltid väldigt värdefullt att träffas och nätverka, men det är också minst lika viktigt för oss som officiell partner att komma nära kärnprodukten fotboll och få känna på spänningen och atmosfären runt en fotbollsmatch samt inte minst få feedback på vad klubbarna tycker om ligabollen, säger Richard Kjell, Country Sales manager på SELECT.

Efter mötet åkte deltagarna på nätverksträffen till Stadion för mötet i Europa League mellan Malmö FF och Besiktas. Malmö FF vann matchen med 2-0.