IFK Norrköpings Niclas Eliasson kröner en stark månad i Allsvenskan med att bli utsedd till Månadens spelare.
– Det här är verkligen jättestort, säger en glad Eliasson till allsvenskan.se

Niclas Eliasson hann med ett mål och tre assist under de fyra matcher i maj som låg som grund för utmärkelsen Månadens spelare och samtliga lags lagkaptener och den utvalda juryn tyckte att Norrköpingsspelaren var allra bäst under månaden.

Det fina spel som Eliasson bidrog med under maj fick media att kalla honom för assistkungen, inte minst för de två assisten i matchen mot Kalmar. Eliasson leder just nu allsvenskans passningsliga med totalt åtta assist på tolv matcher. Som grädde på moset så kröntes den senaste tidens fina spel med att Håkan Ericson plockade ut mittfältaren till U21-EM, som den enda debutanten i truppen.

– Det har gått bra både för laget och individuellt. Självförtroendet har känts bra och jag har vuxit av att jag känner att laget har förtroende för mig. Jag spelar på yttermittfältet där man ska våga utmana och göra sin gubbe och truppen har förtroende för det och vågar låta mig göra det, säger Niclas Eliasson och fortsätter.

– Det ska bli jättekul att få representera Sverige i ett stort mästerskap.

Utöver utmärkelsen så vinner Niclas Eliasson också 10 000 kronor att skänka till valfritt CSR-projekt i IFK Norrköping.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius