Nu börjar U21 Allsvenskan. Precis som för klubbarnas representationslag så startar säsongen med IFK Göteborg – Malmö FF på Västkusten.
– Vi ställer ett bra lag på planen, säger Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström.

I helgen började tävlingssäsongen för U16, U17 och U19 när Ligacupen drog igång sitt gruppspel och nu är det U21:s tur. Först ut är mötet mellan IFK Göteborg – Malmö FF. Samma premiär som Allsvenskan har den 1 april.

Båda lagen kommer med starka lag till mötet i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. IFK Göteborg startar exempelvis med A-lagsspelarna Erik Dahlin och David Boo Wiklander medan Malmö har med bland annat Johan Wiland och Pa Konate i sin trupp. Precis som för klubbarnas a-lag så blir detta säkert en match fylld av prestige. I bortalaget är man optimistiska.

– Vi haft bra träningsveckor bakom oss och allt fler delar av spelidén har kommit på plats. Nu vill vi se spelarna och laget använda sig av det i så stor utsträckning som möjligt. Jag hoppas att spelarna visar upp koncentration, noggrannhet och ett stort engagemang, säger Jens Fjellström till Malmös hemsida.

Övriga matcher i den södra U21 Allsvenskan startar om en vecka med den norra serien inleds imorgon den 21 februari med mötet Hammarby – Sirius.