Den officiella ligabollen för Allsvenskan och Superettan kommer ut i butik lagom till julhandeln. Ligabollen som tillhandahålls av SELECT kommer att börja användas från och med säsongsstart 2017 men redan nu kan intresserade bli ägare av den attraktiva bollen.
– Många unga frågar efter Premier Leaguebollen, La Ligabollen eller Serie A-bollen. Nu kommer de fråga efter Allsvenskans boll istället, säger Erik Wallström, butikschef på Intersport i Mall of Scandinavia.

Bollen kommer att finnas i Intersports butiker från och med den 1 december och i övriga sportkedjor innan jul. Erik Wallström tycker att konceptet med en ligaboll är klockrent.
– Det är så det ska vara, hela produkten Allsvenskan blir mer proffsig. Jag går igång på det här med Ligaboll. Bollen känns jättefin och är väldigt snygg.

Den officiella ligabollen kommer att användas på samtliga Allsvenskans och Superettans matcher från och med säsongsstart men redan nu har den provspelats under en match i respektive serie. Från och med 1 december är första gången den blir tillgänglig för allmänheten. På Intersport i Mall of Scandinavia säger de att bollen kommer bli att efterfrågad.
– Varje ny boll säljer alltid mycket, speciellt runt jul. Sedan får man ge den lite tid. Bara det att bollen kommer att synas på alla arenor gör att den uppmärksammas mer, säger Erik Wallström.

IMG_8558
Erik Wallström med den nya ligabollen från SELECT

Hos SELECT ser man med spänning fram emot att ligabollen lanseras, både på och utanför fotbollsplanen.
– Vi ser med stort intresse fram emot Allsvenskan och Superettansäsongen som kör igång med vår nya ligaboll. Det ska naturligtvis även bli spännande och se hur bollarna tas emot av konsumenten i butik, säger Richard Kjell, försäljningschef på Svenska SELECT Sport.

Intersport är glada över att vara först ut med den officiella ligabollen och tycker det ska bli spännande att se vilket intresse den genererar. Att det blev SELECT som blev ligaboll tycker Erik Wallström är jättebra.
– Det är ett klassiskt märke. Det är roligt med SELECT, att de kommer tillbaka. Det har hänt mycket med fotbollar och det var länge sedan jag själv spelade med den.

Fakta ligabollen för Allsvenskan och Superettan:
Den officiella ligabollen kommer att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.