Vi är framme vid slutspel av den tredje säsongen av eAllsvenskan, och 17 lag har blivit till åtta. Imorgon torsdag ska det så avgöras – vilken klubb kan titulera sig bäst i Sverige på EA SPORTS FIFA 21?

Under våren har de 17 lagen spelat i två olika grupper, där alla mött alla en gång inom sin grupp. Regerande mästarna Örgryte IS lyckades i sista minuten säkra sin biljett till slutspelet, och är tillsammans med Helsingborgs IF, fjolårets silvermedaljörer Malmö FF och IFK Göteborg de fyra lagen som är vidare från Grupp A. IK Sirius, AIK, Djurgårdens IF och IFK Norrköping ansluter från Grupp B. 

Fyra lag har gått obesegrade igenom gruppspelet – AIK, IFK Göteborg, Malmö FF och IK Sirius – kan någon av dem hålla sviten intakt säsongen igenom? Eller blir det regerande mästarna Örgryte som tar hem en andra raka titel?

Slutspelet inleds med kvartsfinaler som spelas över två matcher, där respektive klubb ställer upp med två spelare vardera. Resultatet över två matcher läggs samman, och vid lika ställning fortsätter det med förlängning och sedan eventuellt även straffar för att hitta en vinnare. Semifinalen är upplagd på samma sätt, medan det i final avgörs i bäst av tre matcher.

Utöver att kunna utropa sig till landets bästa klubb så tävlas det också om en prispott på 200.000 kronor samt tre platser i FIFAe World Cup-slutspelet (en direktplats på Xbox samt två Kvalplatser på PS4) på spel.

Sändningen från slutspelet visas på eAllsvenskans YouTube och Twitch, med Johan ”Jewanderz” Jewanderz och Anton ”Zuno” Lidström som kommentatorer. 

Schemat för slutspelet, torsdag 3 juni:
16.30 – Kvartsfinal #1 – IFK Göteborg – IFK Norrköping
16.30 – Kvartsfinal #2 – Helsingborgs IF – AIK

17.30 – Kvartsfinal #3 – Djurgårdens IF – Malmö FF
17.30 – Kvartsfinal #4 – IK Sirius – Örgryte IS

19.00 – Semifinal #1 – Vinnare Kvartsfinal #1 vs Vinnare Kvartsfinal #2
20.00 – Semifinal #2 – Vinnare Kvartsfinal #3 vs Vinnare Kvartsfinal #4

21.00
 – Final – Vinnare Semifinal #1 vs Vinnare Semifinal #2

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.

eAllsvenskan drivs av DreamHack Sports Games.