Den 7 november är det dags att prisa och hylla de bästa i Allsvenskan när Allsvenskans Stora Pris delas ut. Allsvenskans Stora Pris direktsänds på C More från Quality Hotel Friends.

 Nytt för i år är att den inhemska elitfotbollens egen säsongssummering ändrar skepnad och växlar upp från studiosändning till direktsändning på C More från Quality Hotel Friends där den gångna säsongens mål, profiler, vinnare, prestationer och supportrar koras och prisas.

– Vi har tidigare diskuterat möjligheten till en större satsning på en gemensam säsongsavslutning, en elitfotbollsfokuserad träff i egen regi, och vi kan nu med glädje meddela att vi växlar upp Allsvenskans Stora Pris redan i år, säger Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

Dagen i Stockholm kommer att ägnas åt gemensamma möten med klubbarna och avslutas på kvällen med Allsvenskans Stora Pris. Huvudfokus under galan ligger på Allsvenskan men även Superettan kommer att uppmärksammas.

– Allsvenskans Stora Pris har fått den tyngd och skapat det engagemang som C More, Offside och SEF hoppades när vi lanserade priserna 2013. Den positionen ska vi vårda när vi nu växlar upp konceptet, säger Johan Cederqvist, programchef C More.

Inbjudan och tider till Allsvenskans Stora Pris samt de olika priskategorierna kommer att skickas ut separat närmre inpå arrangemanget.

– Vi vill skapa en gemensam säsongsavslutning där allt strålkastarljus hamnar på Allsvenskan och Superettan. En avslutning med fullt fokus på prestationer, profiler, supportrar och annat som är värt att hyllas i vår inhemska elitfotboll, säger Kaveh Sarvari, ansvarig för evenemangsutveckling på Svensk Elitfotboll och projektledare för Allsvenskans Stora Pris.

Fakta Allsvenskans Stora Pris:
Allsvenskans Stora Pris har sen 2013 sänts som en studioproduktion på C More där Allsvenskan har summerats samtidigt som det bästa från landets högsta serie har uppmärksammats. Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter.

2016 delades jurypriser ut till årets allsvenska målvakt/försvarare/mittfältare/anfallare/tränare/ nykomling och Allsvenskans mest värdefulle spelare samt att vinnare utsågs i specialkategorierna Allsvenskans stora hjärta och Fotbollskanalens pris till årets röst.