Med 10 av säsongens 30 matcher i Superettan spelade har serien tagit sommarlov och vi kan även sammanfatta läget i OBOS-tipset, där deltagarna kostnadsfritt kan vara med och tävla genom att tippa 1 X 2 i alla matcher genom säsongen. Dessutom presenteras både chansen till extra poäng under sommaromgångarna och nya premier när tipset startar upp igen vid midsommar.

OBOS-tipset presenteras, precis som namnet antyder, av Superettans Presenting Partner, tillika bostadsbyggaren OBOS, som erbjuder premier till såväl deltagare som klubbar. Bland klubbarna har Västerås SK:s supportrar varit vassast så här långt men det är en jämn tabell där många av lagen jagar och ser sin chans att ta hem någon av premierna till senhösten.

Topp 4 klubbar (genomsnittlig poäng per registrerad deltagare):

Västerås SK                              19,7
Trelleborgs FF                          19,2
Norrby IF                                   18,4
AFC Eskilstuna                         17,5

Bland deltagarna är Micke Henriksson i topp med totalt 42 rätt före ett helt koppel av tippare på 39 rätt som flåsar IK Brages ledare i nacken. Under sommaromgångarna (11-20) ges såväl chansen att rycka för de som är med i toppen, som chansen att knapra igen på avståndet eller möjligheten för helt nya deltagare att hänga med, då dessa omgångar ger dubbla poäng för varje rätt tippat tecken. Från och med omgång 11 lottas dessutom en (1) signerad matchtröja från valfri klubb ut bland de tio bästa tipparna totalt sett i varje enskild omgång. I väntan på att OBOS-tipset drar igång finns också chansen att vinna en signerad tröja genom att lägga sin röst på vilken klubb som har seriens snyggaste matchställ, omröstningen hittar du här.

Fakta om OBOS-tipset:

I varje omgång tävlar deltagarna från varje enskild klubb om en signerad SELECT‐boll och i slutet av säsongen prisas de fem bästa tipparna totalt med presentkort eller värdebevis från sin favoritklubb till ett värde på mellan 3 000 och 5 000 kronor. Utöver dessa fem så premieras den bästa tipparen för varje enskild klubb med ett presentkort eller värdebevis om 2 000 kronor och från och med nästa omgång (med start den 26 juni) lottas en signerad matchtröja ut bland de 10 bästa tipparna i omgången. Dessutom premieras de fyra klubbar vars supportrar tillsammans har det bästa snittresultatet vid säsongens slut med 50 000, 25 000 eller 15 000 kronor så ta chansen att tävla både mot och tillsammans med övriga supportrar till ditt favoritlag här!