Ligacupens finaler flyttas fram från mars till april och kommer att avgöras i samband med finalen i Svenska Cupen för seniorlag.
– Ligacupen är jämförbar med Svenska Cupen och det blir naturligt att finalerna avgörs samtidigt, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Ligacupen för P16, P17 och P19 har tidigare avgjorts med ett finalspel i Prioritet Serneke Arena i Göteborg men så blir inte fallet nu. Från och med 2020 avgörs Ligacupens finaler parallellt med finalen av Svenska Cupen för seniorer.

– Ligacupens finaler kommer att spelas i samma stad samma dag som, eller dagen innan, finalen i Svenska Cupen och eventuellt på samma arena, säger Svante Samuelsson.

Tanken är att skapa en stor finalhelg och en hype runt både finalerna av Ligacupen och av Svenska Cupen.

– Jag tycker cuperna kompletterar varandra. Vi har många duktiga spelare på alla nivåer som genom detta får möjlighet att nå ut till den stora massan. Spelarna får samtidigt ett gyllene tillfälle att inspireras och lära av varandra, avslutar Svante Samuelsson.

Finalen i Svenska Cupen är satt att spelas på Valborgsmässoafton den 30 april. Spelplats lottas mellan de två finallagen som blir klara efter semifinalerna i slutet av mars månad.

Regerande mästare är Kalmar FF (P19), IF Brommapojkarna (P17) och BK Häcken (P16)