Superettans Presenting partner OBOS lanserar fonden OBOS Jubel. Föreningar kan söka medel ur fonden för att starta eller utveckla aktiviteter för barn och unga. Exempelvis genom något fysiskt och bestående som nya fotbollsmål eller träningsredskap.
– Det är glädjande att ha OBOS som samarbetspartner. OBOS ”ge-tillbaka-tänk” är viktigt inte bara för oss utan för samhället i stort, säger Jan Karlsson, försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

OBOS Jubel är en del av OBOS nya sponsringskonceptet Hem för idrott som inkluderas i OBOS långsiktiga arbete för att skapa en bättre framtid genom fritidsaktiviteter för barn och unga. För Svensk Elitfotboll innebär det att föreningarna i Allsvenskan och Superettan kan ansöka om medel ur fonden och på så sätt utveckla sin ungdomsverksamhet genom att exempelvis förbättra sina faciliteter. Kanske genom något fysiskt och bestående som nya fotbollsmål eller träningsredskap. OBOS kallar det för att bygga hem för fotboll.

– Våra klubbar inom Allsvenskan och Superettan har aktiva verksamheter för barn och unga och skulle såklart uppskatta ett tillskott ur fonden för ytterligare utveckling av verksamheterna, menar Jan Karlsson.

Idag är OBOS samarbetspartner till bland annat Svenska Fotbollförbundet, OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Svensk innebandy, Handbollsligan och SHE. OBOS är en av Sverige och Norges största bostadsutvecklare som ägs av sina 500 000 medlemmar. OBOS erbjuder bostäder i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

– Vi kallar det för att bygga Hem för idrott. Ett socialt hållbarhetsarbete mellan husen och på planen. Det är viktigt att det finns platser där man känner sig hemma oavsett var man bor.  Därför bygger vi Hem för fotboll. Platser och sammanhang där man får utvecklas och hitta gemenskap och glädje. Fotbollen är en sådan plats. Här skapas självförtroende, hälsa och trygghet. En bra start i livet helt enkelt. Därför kan vi säga att en bra fritid ger en bättre framtid, säger Christian Alehagen, Chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

Ansökningsperioden har öppet mellan 17 oktober och 20 november.