Det norska bostadsföretaget OBOS blir partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev nu klart lagom till Superettans upptaktsträff som idag går av stapeln i Göteborg.
– Vi är väldigt glada att vi nu tillsammans inleder vårt samarbete med fokus på Superettan, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

OBOS, som är Nordens största bostadsutvecklare kliver in som partner till Svensk Elitfotboll på liganivå för Superettan. Under innevarande år inleds samarbetet där bägge parter ser en fördel att successivt lära känna varandra för att förstå på vilket sätt samarbetet kommer kunna göra bäst skillnad för alla inblandande.

– Det känns mycket bra med OBOS som ny partner, de både värnar om fotbollen och dess positiva roll för samhället och samtidigt förstår dess genomslagskraft, säger Jan Karlsson.

OBOS har under flera år haft en stor verksamhet i Sverige och sålde 1280 nya bostäder i Sverige under 2018. Försäljningen i Sverige sker genomvarumärkena Myresjöhus, SmålandsVillan, OBOS Kärnhem och OBOS.

– OBOS, som ursprungligen är ett norskt varumärke, är inte så välkända i Sverige men vi önskar att växa på den svenska marknaden framöver. Genom ett samarbete med den absolut största idrotten i Sverige hoppas vi nå ut till väldigt många människor. 2018 ingick vi i samarbete med OBOS Damallsvenskan. Nu utvidgar vi samarbetet till att även gälla herrfotbollen, säger Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

– OBOS är också inställda att ge något tillbaka till samhället och fotbollen spelar en mycket viktig roll som en positiv arena för barn och unga runtom i de olika lokalsamhällena, menar Daniel Kjørberg Siraj.

Svensk Elitfotbolls samarbete med OBOS inleds i samband med starten av Superettan 2019.

För mer information kontakta:
Jan Karlsson
Försäljnings-och marknadsdirektör SEF
070-525 88 44
jan.karlsson@svenskelitfotboll.se

Åge Pettersen
Kommunikasjonsdirektør OBOS
0047-22865780
aage.pettersen@obos.no