Allsvenskan och Superettan inför en officiell ligaboll från och med 2017. SELECT har fått förtroendet att leverera bollarna till båda ligorna.
– Vi är mycket glada och väldigt stolta över att kunna presentera en gemensam ligaboll från 2017 tillsammans med SELECT, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Bundesliga, Serie A, Premier League, La Liga, Champions League och ytterligare en rad ligor, även VM och EM, avgörs alla med en utvald boll. Nu tar även Allsvenskan och Superettan, tillsammans med SELECT klivet in i den världen. Det danska företaget SELECT har en lång historia bakom sig och betraktas som en av världens ledande tillverkare av bollar. SELECT gör tre miljoner bollar per år och är representerad i många delar av världen med export till mer än 50 länder. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.

– Vi är oerhört stolta över att alla klubbarna med dess spelare har valt danska SELECT som den officiella bollen och ser det samtidigt som ett erkännande av vår fotboll. Vi har sedan tidigare samarbete med fem europeiska ligor och vår expertis ligger i att utveckla kvalitetsbollar. Vi är därför glada, å både spelarnas och våra egna vägnar, över denna överenskommelse, säger SELECT:s VD Peter Knap.

– Införandet av en gemensam ligaboll bidrar till sportlig utveckling, dessutom förstärks ligornas image och kommersiella möjligheter, menar Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Samarbetet sträcker sig inledningsvis över fyra år med start från och med säsongen 2017. Utseende och design på de officiella ligabollarna kommer att presenteras vid en särskild aktivitet under hösten.

grupp

För ytterligare information kontakta gärna:
Mats Enquist, Generalsekreterare, Svensk Elitfotboll
mats.enquist@svenskelitfotboll.se, 070-593 77 71

Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör, Svensk Elitfotboll jan.karlsson@svenskelitfotboll.se, 070-525 88 44

Peter Knap, VD, Select Sport A/S,
pk@select.dk, +45 20 10 43 43

Richard Kjell, Försäljningschef, Svenska Select Sport AB,
rk@select.dk, 070-546 80 12

FOTO: Henrik Sorensen