Olof Nordin avled i augusti 2014 efter en tids sjukdom. Han var i hela sitt liv en hängiven journalist som målade med bred pensel. Inte minst när han skildrade idrottens värld.

Karriären inleddes med en kort sejour på Kristianstadsbladet i skiftet mellan 1960- och 70-tal, innan han tog steget över till Bladets koncernbroder Mellersta Skåne. Som mer eller mindre informell sportchef kom Olof dit med stora ambitioner och minst lika stora visioner.

Olof närmast revolutionerade sportbevakningen, inte minst på fotbollssidan. Mellersta Skåne fick ett uppsving med bland annat speciella måndagsprenumerationer som innehöll referat från i princip helgens alla fotbollsmatcher i regionen. Något som blev en stor succé och kanske något av en tidig föregångare till dagens fullständiga dokumentation på nätet.

Olofs inspirerade penna förde honom vidare till veckotidningsvärlden. Närmare bestämt till Hemmets Journal, där han hade en lång och framgångsrik bana inte minst genom sina hembesök hos ett stort antal kändisar och ”vanliga” människor med udda levnadsöden av de mest skilda orsaker. Olof följde också bland annat med den kände musikern Peps Persson på en turné i USA, vilket säger en del.

Men längtan tillbaka till sportjournalistiken förde honom efter ett antal år till Arbetet i Eslöv och senare i Malmö. Trots att han förblev frilans under lång tid var han enormt arbetsam och obrottsligt lojal mot tidningen, vars nedläggning 2000 tog honom hårt.

2004 blev Olof emellertid anställd på Textbyrån MLT i Malmö. Han skrev om allt, mest fotboll till bland annat Svenska Fotbollförbundets landskampsprogram och Föreningen Svensk Elitfotbolls olika publikationer, där hans skicklighet som skribent uppskattades stort av uppdragsgivarna.

Olof Nordin blev 67 år.

Michael Ljungberg – Textbyrån

Vi på Svensk Elitfotboll tackar för den tiden vi fick med Olof och för de texter vi fick ta del av.