Efter åtta år som vd för ÖSK Elitfotboll AB väljer Jan Karlsson att skifta uppdrag inom elitfotbollen i Sverige. I höst tillträder han en ny roll som Försäljnings- och marknadsdirektör inom föreningen Svensk Elitfotboll

– När vi nu växlar upp till nästa steg i satsningarna mot att bli Nordens bästa liga, är det glädjande att Jan Karlsson väljer att vara kvar inom elitfotbollen och bidra till att nå våra gemensamma mål. Jan är en perfekt förstärkning inom SEF med sin mångåriga erfarenhet av att leda en elitförening i båda våra ligor. När Jan nu valt att söka nya utmaningar är det väldigt kul att vi kan utnyttja Jans erfarenheter för att utveckla hela ligan/ligorna i våra fortsatta satsningar, säger Mats Enquist, Generalsekreterare SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll).

– Jag har haft ett otroligt engagerande och stimulerande uppdrag inom ÖSK Fotboll. Därför känns det extra glädjande och utmanande att följa upp de erfarenheter jag erhållit inom branschen, ta ett ytterligare och övergripande ansvar för att bidra med att öka SEFs gemensamma förmåga att skapa väsentlig tillväxt för intäkter, säger Jan Karlsson.

Jans nya uppdrag, som tillträds under september/oktober i år innebär ansvar för den kommersiella utvecklingen inom SEF. Den gemensamma visionen bland de 32 medlemsklubbarna (Allsvenskan och Superettan), tillika uppdragsgivare är ”Nordens bästa liga” 2017. För detta krävs utvecklande kommersiella plattformar och kraftigt ökade intäkter, både centralt inom SEF för bägge ligorna såväl som lokalt hos medlemsklubbarna.

För ytterligare information kontakta:
Mats Enquist, Generalsekreterare SEF 070-593 77 71
Jan Karlsson 070-525 88 44