I samband med Östersunds FK:s hemmamatch mot GIF Sundsvall den 26 augusti har båda klubbarna tillsammans med sina gemensamma partners Berners och Volkswagen tagit initiativ till en insamling för Anna Holmlunds rehabilitering och framtid. De båda klubbarna kommer i samarbete med deras gemensamma partners garantera 100 000kr, men samtidigt uppmanas besökare, fans och andra personer att hjälpa till och stötta insamlingen.

Klubbarna säger i ett pressmeddelande att Anna Holmlund är en fantastisk ambassadör för idrotten generellt och i synnerhet en otrolig idrottslig förebild för alla ungdomar.

– Hon är alltid glad, positiv och seriös i sitt utövande. När hon nu drabbats av en väldigt tråkig olycka känns det otroligt bra att vi som fotbollsklubb, i samarbete med ”rivalen Sundsvall”, sponsorer och fans, solidariskt kan hjälpa till och stötta Annas framtida rehabilitering. Vi hoppas att vårt initiativ ska kunna hjälpa familjen Holmlund i nutid och i framtid och hoppas även det skall bli ett återkommande evenemang, säger ÖFK:s tillförordnade vd Martin Johansson.

GIF Sundsvall instämmer och understryker att klubben har varit stolta över Anna Holmlunds framgångar och väl medvetna om det hårda arbete som Anna har lagt ner för att nå absoluta eliten.

– Idag är vi imponerade av det hårda arbete och den målmedvetenhet som Anna och hennes familj lägger ner på rehabiliteringen. Och vi är naturligtvis glada över framgångarna. Men mycket arbete återstår och vi är mycket glada att tillsammans med bästa vännerna och trätobröderna i ÖFK kunna hjälpa till och samtidigt ge ett gott exempel på när idrotten och fotbollen fungerar som bäst, med sammanhållning och solidaritet, säger Johan Nikula, ordförande i GIF Sundsvall.

Läs mer om klubbarnas insamling här.