Östersunds FK är vidare från Europa Leagues gruppspel efter 2-0 hemma mot Zorya Luhansk under torsdagen.
– Jag kan inte beskriva det just nu. Det är helt fantastiskt, säger ÖFK: 2-0-skytt Saman Ghoddos i Kanal 9 efter matchen.

Förutsättningarna var klara på förhand: en seger hemma mot ukrainska Zorya Luhansk i den femte gruppspelsmatchen skulle innebära att Östersunds FK var klara för nästa runda i Europa League. Efter att ha fått ett självmål med sig i den första halvleken säkrade Saman Ghoddos ÖFK:s avancemang med ett mäktigt 2-0-mål i slutet.

Det var efter en spelvändning på Curtis Edwards som engelsmannens låga inlägg från högerkanten styrde på en Zorya-försvarare och in vid den bortre stolpen fram till 1-0 i den 40:e minuten.

Ukrainarna kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och öste på framåt för ett kvitteringsmål. Men deras bästa läge, ett rappt avslut av Iury i straffområdet, räddades skickligt av Aly Keita i hemmakassen.

Istället kunde Saman Ghoddos utöka ledningen efter en utmärkt individuell prestation. Han vände bort från sin försvarare en bit in på Zoryas planhalva och drev bollen länge innan han avlossade ett stenhårt skott som satt nere i det vänstra hörnet.

Keita tvingades till ytterligare en fin räddning i slutminuterna på ett lågt direktskott, och Östersunds ledning höll hela vägen till säkrat avancemang – trots att det återstår en bortamatch mot Hertha Berlin innan gruppspelet är över.

– Jag kan inte beskriva det just nu. Det är helt fantastiskt. Man vill inte att matchen ska ta slut, det har varit så nu i Europa, man njuter verkligen, säger 2-0-skytten Ghoddos i C More efter slutsignalen.

I kvällens andra match i samma grupp vann spanska Athletic Club från Bilbao med 3-2 hemma mot Hertha.