Östersunds FK är vidare i Europa League-kvalet efter att ha besegrat Fola Esch på bortaplan med 2–1.

Östersunds FK hade tack vare 1–0-segern senast på Jämtkraft Arena en fördel, men den var inte speciellt stor. I den 55:e minuten var det också hemmalaget som först skrev in sig i målprotokollet genom Stefano Bensi och i det läget väntade förlängning. Men ÖFK svarade snabbt. Fyra minuter senare lyfte Gabriel Somi in kvitteringen och strax därefter fixade Tom Pettersson ledningsmålet efter en Brwa Nouri-frispark.

Resultatet stod sig matchen ut vilket innebär att Östersunds FK vann mötet med totalt 3–1. Nu återstår bara ett playoff-möte innan gruppspelet i Europa League inleds. Vilka ÖFK ställs mot i nästa runda lottas på fredag klockan 13.00.

– Vi har inte kommit upp till den nivå som vi kan, säger Tom Pettersson. Vi gör ingen bra första halvlek men kommer igen i andra halvleken, säger målskytten Tom Pettersson efter avancemanget till Mittmedia.

Gabriel Somi var också nöjd:
– Det var en tuff match, vi blev utskällda av Graham i halvtidsvilan och vi kommer ut i andra och gör det riktigt bra, säger Somi till Mittmedia.

AIK föll tungt borta mot Braga. Svenskarna hade ledningen med 1-0 efter tidigt mål av Chinedu Obasi, men släppte sedan in en boll i den andra halvleken och matchen gick till förlängning. Där blev det förlust och respass ur Europa League efter att Braga avgjort med matchens allra sista spark, precis före straffsparksläggningen.