Det fina publikantalet på 10 212 personer hade tagit sig till Gamla Ullevi för att se derbyt mellan GAIS och Örgryte IS i Superettan under måndagskvällen. De fick se en första halvlek med få klara målchanser, som slutade oavgjort.

Superettans publik fortsätter att öka. Inför den här omgången hade 55 000 fler åskådare sett matcherna på plats på någon av arenorna, och att över 10 000 valde att gå och titta på Göteborgsderbyt mellan GAIS och Örgryte visar hur intressant Superettan är i år.

Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter att GAIS tagit ledningen genom Simon Silverholt, som läckert chippade in bollen efter det att ÖIS-försvararen Johan Hammar halkat och bjudit på ett friläge.

Hakeem Araba byttes in för Örgryte när Johan Elmander gick av med en skada i den första halvleken, och sju minuter efter halvtidspausen skrev han in sig i målprotokollet. Araba fick förtroendet att ta hand om en straffspark och placerade kyligt in 1-1 lågt till vänster.

– Vi har moment i matchen där vi är väldigt bra, sen tycker jag att vi slarvar kopiöst mycket så ÖIS får omställningar. Det är där de får sina chanser, säger GAIS-tränaren Bosko Orovic i C More efter matchen.

– Det är väl en jämn match, chanser åt båda hållen. 1-1 är väl ett rättvist resultat, kommenterar ÖIS-mittfältaren Daniel Paulson kort därefter.