Efter förra sommarens EM-guld med U21 så är Patrik Carlgrens sikte inställt på nytt EM-guld. Denna gången med A-landslaget. Men först gäller det att ta en plats i truppen.
– Det gäller att fortsätta att göra det bra i AIK sedan får man hoppas på det bästa, säger Carlgren till Svensk Elitfotboll i Abu Dhabi.

Andreas Isaksson har varit odiskutabel etta i landslaget så länge många kan minnas men Patrik Carlgren är en av många uppstickare som vill förändra detta. Vad är då rimligt att anta?
– Det är en svår fråga, det är en väldigt tuff konkurrenssituation. Det finns många svenska målvakter ute i Europa och jag kan bara kriga på i AIK och hoppas på det bästa.

Dalmasen Carlgren är fostrad i Falun men har Tipselitpoäng från IK Brage. Sedan 2013 vaktar Carlgren AIK:s mål och än så länge pekar kurvan bara uppåt.
Det hände mycket i din utveckling 2015. Vilka steg tar du 2016?
– Jag vill utveckla mitt målvaktsspel på alla plan egentligen, sedan får vi se. Det är klart att man drömmer om att spela i Europa men det är inget jag stressar över. Jag har ett år kvar i AIK och trivs skitbra i klubben. Jag är inte stressad alls.

Hur går tankarna, en del spelare som lämnar för Europa har problem att ta en ordinarie plats och får sitta på bänken. Är det bättre att stanna något år till i Allsvenskan och höja sin status?
– Jag vet inte. I de bästa klubbarna utomlands så finns det utvecklingsmöjligheter, men då ska man också ha speltid. Jag har speltid i AIK och det gäller att ta rätt kliv när man väl tar klivet. När man väl kommer ner är det upp till en själv och visa att man vill ha platsen. Men just nu är jag nöjd i AIK.
Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån