Som enda svenska lag är Malmö FF vidare i Europapelet. Det efter att laget kört över Lokomotiv Zagreb hemma på Stadion. Djurgården hade också chansen att ta sig vidare, men föll mot rumänska Cluj. För Malmö väntar närmast spanska Granada i playoff.

Det blev en ensidig match på Stadion i Malmö. Redan innan fem minuter var spelade satte Isaac Kiese Thelin 1-0 för MFF. Anfallaren hann utöka till 2-0 innan Adi Nalic satte trean efter en dryg halvtimma.

I den andra havleken fortsatte Malmö FF att bedriva spel på Lokomotiv Zagrebs planhalva. Eric Larsson dribblade sig förbi ett par spelare, fick en smäll på foten, men pangade ändå in fyran i det vänstra krysset efter 52 minuter. Och efter att ha stått för två målgivande passningar i den första halvleken fick Søren Rieks kröna en fin match med att fastställa slutresultatet till 5-0 efter 72 minuter.

Malmö FF ställs nu mot Granada. Play Off-mötet spelas på Eleda Stadion på torsdag 1 oktober.

För Djurgården blev det respass efter 0-1 hemma mot Cluj. Gästerna hade mest boll, men de regerande svenska mästarna skapade flest chanser. Det var dock rumänerna som utnyttjade sina möjligheter bäst och Paulo Vinicius nickade in matchens enda mål efter 55 minuter.