Snart sparkar säsongen 2023 igång. En av nyheterna den här säsongen är Fotboll Play.

 Fotboll Play är en kostnadsfri tjänst där de 32 lag som spelar i Allsvenskan och Superettan har varsin Play-kanal. Klubbarna delar sitt egna material på sin egen sida och användaren kan även hitta akademimatcher som spelas på bortaplan – allt på en och samma plattform.

– Det är en strategiskt viktig satsning där klubbarna samlar sitt videocontent på ett och samma ställe. Supportrar och fotbollsintresserade kan med enkelhet söka på en spelare, se målen igen eller hitta det senaste innehållet från sin favoritklubb. Det är så många väljer att följa fotboll idag, berättar Jeja Svensson, produktägare för Fotboll Play och ansvarig för digital transformation på Svensk Elitfotboll. 

Fotboll Play är under utveckling men redan idag kan användarna hitta arkivklipp från 2017 och framåt från Allsvenskan och Superettan och se exklusiva live-sändningar. Efter varje spelad ligaomgång finns även matchklipp från mål, straffar, avslut, varningar, utvisningar och offsides från båda ligorna tillgängliga.

På Fotboll Play finns även tilläggstjänsten Highlights Plus. För 35 kronor i månaden kan du se alla mål och andra höjdpunkter från alla matcher i Allsvenskan och Superettan – precis när de hänt.

– Flera klubbar sänder och delar content på plattformen idag – allt ifrån studioprogram och intervjuer till akademimatcher och presskonferenser. Jag är väldigt nöjd med responsen hittills och att vi fick grunderna på plats inför säsongsstart 2023, fortsätter Jeja Svensson.

I måndags sändes Upptaktsträffen för Allsvenskan på Fotboll Play. Den 27:e mars kan ni följa Upptaktsträffen för Superettan. 

Fotbollplay.se är en gemensam satsning från Svensk Elitfotboll och de 32 medlemsklubbarna. UX- och varumärkesdesign har designbyrån Grau stått för. 

Besök Fotboll Play nu!