Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) kommer inom kort att lansera den officiella podcasten för Allsvenskan. Premiäravsnittet spelas in under upptaktsträffen i Malmö, tisdagen den 25 mars och kommer finnas tillgängligt för alla lyssnare dagen därpå. 

Att lyfta fram Allsvenskan, klubbarna och deras profiler är ett av SEF:s viktigaste uppdrag. Därför görs nu en rejäl satsning inför säsongen, då Allsvenskans officiella podcast lanseras. Rollen som programledare och reporter har tilldelats fotbollsjournalisten Adam Kalin, tidigare på bland annat Sveriges Radio.

– Det känns riktigt kul och inspirerande att ha fått det här uppdraget. Min förhoppning är att göra en underhållande podcast som många vill lyssna på och målet är såklart att öka intresset för Sveriges bästa fotbollsliga, säger Adam.

Premiäravsnittet släpps onsdagen den 26 mars och då medverkar experterna Mattias Thylander, Stefan Thylin och Elena Lövholm. Veckan därefter beger sig Adam ut på en Sverige-turné då han ska besöka samtliga klubbar i Allsvenskan och träffa profiler för längre intervjuer.

– Vi har försökt att hitta en bra mix mellan långa intervjuer och expertanalyser. Tanken är att vi under året ska ha några tillfällen då vi bjuder in till paneldiskussioner – övriga avsnitt blir av mer personlig karaktär då spelare får berätta ostört om deras liv på och vid sidan av planen, säger Åsa Friberg som är ansvarig för nya medier och information på Svensk Elitfotboll.

Podcasten släpps varje onsdag och kommer finnas tillgänglig för nerladdning på allsvenskan.se och iTunes.

För mer information, vänligen kontakta:
Åsa Friberg, ansvarig för nya medier och information på Svensk Elitfotboll, 070-961 73 40 asa.friberg@svenskelitfotboll.se

Adam Kalin, programledare och reporter, 0702-71 80 33

Om SEF
Föreningen Svensk Elitfotboll är en intresseorganisation för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Uppdraget är att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.