Helgen som gick startade Föreningen Svensk Elitfotbolls evenemang Veckans Match. Det blev en lyckad start med många glada ansikten. Gladast var förmodligen Elias, 6, som fick träffa sina idoler i Kalmar FF. 

Veckans Match är en årlig nationell turné som besöker samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan, där fansen får chansen att träffa sina lokala fotbollsstjärnor på lokala event 24 maj-29 september, ett event per klubb.

Posten, samarbetspartner till Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), upplåter i år sin rättighet i Veckans Match till Barncancerfonden. Det innebär att Barncancerfonden och SEF får möjlighet att varje event uppmärksamma en familj med barn som drabbats av cancer.

– Det känns väldigt bra att vara med och synas i Veckans Match, som blir vårt första projekt med vår nya samarbetspartner Friends. Det är viktigt att lyfta fram utanförskapet för barn och ungdomar som drabbas av cancer, och överlever. Att låta cancersjuka barn träffa sina idoler och vara VIP för en dag är ett bra sätt att ge nytt bränsle och ny energi åt hela familjen, säger Billy Ydefjäll på Barncancerfonden, vars dotter Linn avled i cancer 2006, elva år och åtta månader ung.

Billy Ydefjäll har varit engagerad i att att besegra cancer sedan dess. 300 barn och ungdomar drabbas varje år, varav cirka 80 procent överlever.

Först ut var sexårige Elias från Kalmar. I söndags fick han och hans familj vara med spelarna i Kalmar FF hela dagen i samband med matchen mot Helsingborgs IF på Guldfågeln Arena. Det blev ett minne för livet.

– Det var en fantastisk upplevelse att få vara så nära laget hela dagen och det gav ny energi till hela familjen. Alla i Kalmar FF ställde upp bra och ansträngde sig verkligen för att vi skulle känna oss välkomna, berättar Martina Pettersson, mamma till Elias.

Under Veckans Match-evenemanget kan besökarna också utmana sina idoler på FIFA 2014 (Playstation/Xbox), delta i straffsparkstävling, utmana varandra i fotbollslabyrint och se vem som skjuter hårdast med mera.

Arrangemangen pågår 1-2 dagar, oftast i köpcentra eller på centrala torg, mellan 24 maj och 29 september.

För att läsa mer om Elias fotbollsdag med Kalmar FF klicka här:http://www.allsvenskan.se/min-fotbollsdag/ . Mer information om veckans match och turnéplan hittar ni på www.allsvenskan.se/veckansmatch/

För mer information kontakta:
– Ola Rydén, Liga- och evenemangsansvarig Föreningen Svensk Elitfotboll,
070-190 06 90, ola.ryden@svenskelitfotboll.se

Om SEF
Föreningen Svensk Elitfotboll är en intresseorganisation för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Uppdraget är att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.