9967 personer såg i snitt de Allsvenska matcherna 2015. Siffror ligan inte varit i närheten av sedan 2007 och väldigt nära drömgränsen 10 000 åskådare per match.
– Det är fantastiska siffror egentligen, säger Ola Rydén, Liga- och Evenemangsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Säsongen 2015 kommer att bli ihågkommen för sina rekord. Nära 2.4 miljoner åskådare såg Allsvenskan på plats, ett nytt rekord med en halv miljon, och i Hammarby slogs ett fantastiskt snitt när klubben lyckades dra över 25 000 åskådare per match. Det var också väldigt nära att Allsvenskan i den allra sista omgången lyckades krypa över 10 000 åskådare i snitt per match men serien fick ge sig med minsta möjliga marginal. Det går ändå inte att vara besviken, enligt Ola Rydén.
– Vi har inte haft så fina siffror sedan 2007. Förra säsongens snitt var runt 7200 om jag inte missminner mig och ökningen i år är nästan 40% per match.

IFK Norrköping blev svenska mästare 2015 men ännu återstår några matcher, bland annat kvalet till de olika serierna, innan säsongen kan summeras. Totalt sett är ändå publiksäsongen en succé och Allsvenskans positiva uppsving är något Svensk Elitfotboll vill bygga vidare på säsongen 2016.
– Vi ska fortsätta jobba hårt för att öka publiksiffrorna ytterligare nästa säsong, avslutar Ola Rydén.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån