Allsvenskan Fantasy slog i år rekord med drygt 39 000 spelare. John Wallin tog hem totalsegern medan Isak Munter vann Cupen.

Allsvenskan Fantasy lanserades 2018 och gjorde i år sin fjärde säsong. Spelet har blivit en populär följeslagare till den allsvenska säsongen och slog i år rekord med 39 659 spelare. Man registrerar sig gratis, tar ut en trupp och får poäng efter hur spelarna presterar i verkligheten. Spelets dess popularitet har gjort att det numer bevakas av bland annat oberoende podcasts och webb-tv.

Att nå förstaplatsen i totalligan är en dröm för många, och i år lyckades John Wallin med laget ”Mama Mia, Ali Dia” parkera högst upp på prispallen när alla 30 omgångar var spelare. Hans lag plockade 2 059 poäng, elva poäng före tvåan.

Tack vare partners så som Unibet, discovery+, SELECT och EA SPORTS belönas totalvinnaren bland annat med ett säsongskort till sitt favoritlag i Allsvenskan och en VIP-upplevelse för två personer till en allsvensk match. Under säsongen har även gratismånader till discovery+, officiella Allsvenskan-bollar och det senaste FIFA-spelet varit återkommande priser för bland annat Omgångens Tränare.

Parallelt med den vanliga poängräkningen kan man delta i olika typer av kompisligor, och dessutom inleds Cupen halvvägs in i spelåret. I år lyckades Isak Munter med laget ”Kevin Alvarez FC” besegra 15 motståndartränare i rad och plocka hem segern i Cupen.

Bland de allsvenska spelarna på planen genererade Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson överlägset flest poäng, 192 stycken. Erikssons tidigare lagkamrat Aslak Witry, som såldes av Djurgården till nederländska AZ under sommaren, hade högst poängsnitt per match med 7,7 poäng. Det var med andra ord väldigt fördelaktigt att ha dessa två i sitt lag så länge som möjligt.

Under året som gått har ansedda fantasy-portalen Fantasy Football Scout levererat återkommande spelarförslag på engelska inför varje omgång. På så sätt har spelet kunna dra del av deras expertis samtidigt som den ej oansenliga andelen utländska Allsvenskan Fantasy-spelare kunnat ta del av material som rör spelet.