Viktor Wihlstrand, Ajdin Zeljikovic och Eric Omondi är nominerade till Månadens Spelare i Superettan under juni månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!

Nominerade till Månadens Spelare i juni:
Viktor Wihlstrand, Landskrona BoIS
Försvararsbjässen och lagkaptenen Wihlstrand har varit säkerheten själv i försvaret när Landskrona BoIS gick igenom juni med tre raka segrar. Dessutom fick han kröna nykomlingens fina vårsäsong med att nicka in två mål i den sista matchen inför uppehållet. 

Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Örgryte IS tog poäng i sina tre matcher i juni. Två mållösa fighter följdes upp av en viktig 3-1–seger mot IK Brage. I den stod Zeljkovic för två av målen och är nu uppe på sammanlagt sex mål och toppar skytteligan tillsammans med Alexander Ahl-Holmström.

Eric Omondi, Jönköpings Södra
Strax efter Zejlkovic i skytteligatopp jagar J-Södras Eric Omondi med sina fem baljor. Två mål har det blivit i juni samtidigt som laget tagit två segrar och spelat en oavgjord.

Rösta på din favorit här

Nominerade till Månadens Tränare i juni:
Billy Magnusson, Landskrona BoIS
Tre matcher, tre segrar och 8-2 i målskillnad. Billy Magnussons Landskrona BoIS har haft en perfekt månad i juni. Nykomlingen toppar tabellen och har övertygat med sitt fina och solida spel.

Kristian Haynes, Trelleborgs FF
Trelleborgs FF skuggar Landskrona BoIS i toppen och är just nu fyra i tabellen, tre poäng efter serieledarna. Tre uddamålssegrar (1-0, 1-0 och 2-1) gav nio poäng i juni och laget är verkligen på gång.

Patric Jildefalk, Jönköpings Södra
Två segrar och ett kryss i juni. Patric Jildefalk har fått fart på J-Södra som jagar toppen. Laget ligger på femteplats inför uppehållet och har siktet satt ännu högre.

Rösta på din favorit här

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.