I slutet av november samlades över 120 personer när Svensk Elitfotboll anordnade Hållbarhetsarenan i Göteborg. Årets tema var social hållbarhet, och hur svensk fotboll tillsammans med näringsliv och offentlig sektor kan skapa rätt förutsättningar för att bygga ett bättre samhälle.

I samband med konferensen genomfördes intervjuer med några utav deltagarna, bland annat med Beatrice Clarke som höll i konferensen i rollen som hållbarhetsansvarig på Svensk Elitfotboll.

– Dagarna har bidragit till att påminna oss själva om att fotbollen och idrotten faktiskt varit med och byggt upp det svenska välfärdssamhället. När vi nu går härifrån behöver vi tillsammans tänka på hur vi tar oss vidare och fortsätter det fina arbete vi påbörjat, säger Beatrice Clarke, hållbarhetsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Se hela intervjun med Beatrice Clarke från Svensk Elitfotboll i spelaren nedan.

En annan av de 120 deltagarna på Hållbarhetsarenan 2023 var Vedad Aganovic som är ansvarig för social hållbarhet hos IF Elfsborg. Aganovic beskriver hur han och hans kollegor vill göra skillnad för Borås med hjälp av IF Elfsborgs stora varumärke och traditionsrika historia.

– Vi har varit med ändå sedan starten när SEF drog i gång det här arbetet tillsammans med elitklubbarna. Vi vill göra skillnad för vår stad med hjälp av det stora varumärke vi har och historian som Elfsborg har. Vi vill göra det tillsammans med vår stad och våra partners och temat för vårt arbete är ett tryggare och bättre Borås, det är det som är vårt huvudtema.

Se hela intervjun i spelaren nedan.

I Röster från Hållbarhetsarenan – Del 2 kan du ta del av intervjuer med Niclas Carlnén (Malmö FF), Palle Lundberg (SKR) samt Pernilla Dalborg (Gävle kommun).