Personal från Svensk Elitfotboll besökte i dagarna Allsvenskans och Superettans tv-rättsinnehavare Warner Bros. Discovery för att prata gemensamma utmaningar inför säsongen och för att prata aktuellt läge i säkerhetsfrågan. Samtalet föranledde många och bra diskussioner.

– Vi brukar alltid ha ett litet uppstartsmöte med vår tv-rättsinnehavare innan säsongen och nu passade det bra i samband med Discoverys egna kick off, säger Johan Lindvall, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

På plats i Stockholm fanns cirka 50 personer från Warner Bros. Discoverys sändningar från Allsvenskan och Superettan, inklusive tv-kommentatorer, experter och studiopersonal.

– Vi passade på att prata om säkerhetsläget inför säsongen och ur vi ska jobba med det i år, vad vi tänker på i vår egen kommunikation, samt att vi lyssnade in på de frågor som finns från Discoverys personal. Det är viktigt för oss att de känner sig trygga på arenorna runt om i landet. Vi passade även på att nämna jubileumsåret för Allsvenskan 100 år, menar Johan Lindvall.

Warner Bros. Discovery uppskattar de regelbundna avstämningarna parterna emellan.

– Vi tycker det är viktigt att lyssna in vad som är på gång från ligans håll och att vår personal får möjlighet att ställa frågor och diskutera med ligan. Detta i syfte att lära sig och förstå vilka tankar och beslut som ligger bakom det som händer under en fotbollsmatch, exempelvis varför det blir ett matchmöte. Vi gynnas alla av en bra och nära dialog, säger Pär Andersson, fotbollschef på Warner Bros. Discovery.

Allsvenskan och Superettan 2024 har avspark påskafton lördag den 30 mars.