Tisdag den 30 mars är det dags för den tredje säsongen av eAllsvenskan att dra igång. 17 klubbar gör i vår upp om titeln som Sveriges bästa klubb på EA SPORTS FIFA 21! 

– Äntligen är det dags att sätta igång Säsong 3 av eAllsvenskan, det första steget på vår resa mot att ta ligan till en ny nivå tillsammans med DreamHack Sports Games. Det ska bli otroligt spännande att följa hur alla nya unga talanger på FIFA-scenen står sig mot de som varit med betydligt längre, säger Svensk Elitfotbolls Projektledare Nicklas Mether.

Precis som med tidigare säsonger är eAllsvenskan en del av EA SPORTS FIFA 21 Global Series som en kvalificerande liga, vilket ger de bäst placerade deltagarna en plats i EA SPORTS FIFA 21 Global Series EU Playoffs Play-in-fas. 

– I dessa tider när vi alla längtar efter livesport är vi väldigt tacksamma över att kunna genomföra Säsong 3 av eAllsvenskan. Detta kommer att hjälpa till att växa såväl den Svenska FIFA-scenen som communityn i stort när våra spelare bjuder på världsklass-eFotboll varje tisdag och onsdag, säger DreamHack Sports Games Projektledare Simon Jörgensen.

Örgryte IS är regerande mästare och får denna gång se sig utmanade av lokalrivalen IFK Göteborg, som finns med i ligan för första gången. Tillsammans med AFC Eskilstuna, Degerfors IF, GIF Sundsvall, Helsingborgs IF, Malmö FF, Trelleborgs FF och Varbergs BoIS utgör de lagen i Grupp A. 

I Grupp B återfinns AIK, Akropolis IF, Djurgårdens IF, Hammarby IF, IFK Norrköping, IK Sirius, Jönköpings Södra IF samt Östers IF. 

Inom sin grupp spelar alla mot alla, där sedan de fyra bästa från varje grupp tar sig vidare till slutspelet, som spelas första veckan i juni. Varje möte mellan två klubbar består av två olika individuella matcher, där det sammanlagda resultatet räknas ihop. Nytt för i år är att den ena matchen spelas på PlayStation 4, den andra på Xbox One. 

eAllsvenskan drivs av DreamHack Sports Games och kommer att sändas under tisdagar och onsdagar med början den 30 mars, och kan ses via såväl YouTube som Twitch. 

Första omgången av eAllsvenskan 2021:
Tis 30 mars, 15.30: Varbergs BoIS vs AFC Eskilstuna
Tis 30 mars, 16.30: IFK Göteborg vs Trelleborgs FF
Tis 30 mars, 18.00: Malmö FF vs Helsingborgs IF
Tis 30 mars, 19.00: GIF Sundsvall vs Degerfors IF
Ons 31 mars, 15.30: Östers IF vs Jönköpings Södra IF
Ons 31 mars, 16.30: Akropolis IF vs IK Sirius
Ons 31 mars, 18.00: Hammarby IF vs Djurgårdens IF
Ons 31 mars, 19.00: AIK vs IFK Norrköping

Utöver att kunna utropa sig till landets bästa klubb så tävlas det också om en prispott på 200.000 kronor samt tre platser i FIFAe World Cup-slutspelet (1 direktplats på Xbox samt två Kvalplatser på PS4) på spel. 

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.