Darijan Bojanic och Erik Björndahl blev 2019 års sista Månadens spelare i Allsvenskan och Superettan. Oktobervinnarna får 10 000 kronor vardera att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Pengarna går till två olika engagemang som båda har anknytning till klubbarnas kärnprodukt – fotbollen.

Bojanics pengar går till Hammarby IF Samhällsmatchen och samhällsengagemanget Spontantfotboll.
– Fotboll är glädje för mig och Hammarbys Spontanfotboll tycker jag är en väldigt bra satsning. Den spontana fotbollen har gett mig väldigt mycket under min uppväxt, och tagit mig dit jag är idag, menar Bojanic.

Degerfors IF:s målgörare och hela Superettans skyttekung Erik Björndahl ger sina pengar till klubbens Parafotboll.
– Jag har valt att skänka pengarna till Parafotbollen i Degerfors IF. Jag har en handikappad morbror som har följt mig och min fotboll i alla år.  Jag vet hur mycket det har gjort för honom att vara delaktig i fotbollens värld, trots att han inte själv kunnat spela. Så jag känner att dessa pengar kan möjliggöra att fler kan få möjlighet att spela fotboll, vara en del av fotbollen och få en hobby som man gillar. Fotbollen ger så mycket glädje, gemenskap och är öppen för alla oavsett förutsättningar, säger Björndahl.

Båda spelarna var med och spelade fram sina klubbar till fina slutplaceringar i sin liga. Darijan Bojanic Hammarby slutade trea i Allsvenskan och nådde en Europaplats, och Degerfors slutade femma i Superettan.

Hammarbys Darijan Bojanic och Svensk Elitfotbolls Ansvarig för samhällsnytta & Samhällsengagemang, Beatrice Clarke

Hammarbys Darijan Bojanic och Svensk Elitfotbolls Ansvarig för samhällsnytta & Samhällsengagemang, Beatrice Clarke

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Alla vinnare 2019:
Allsvenskan:

April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgårdens IF
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby IF
September: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Oktober: Darijan Bojanic, Hammarby IF

Superettan:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS
Augusti: Seth Kanteh Hellberg, IK Brage
September: Rasmus Wiedesheim-Paul, Halmstads BK
Oktober: Erik Björndahl, Degerfors IF