På grund av nya och skärpta rekommendationer har Svensk Elitfotboll (SEF) valt att avbryta pågående SEF Trophy i Norrköping. 

Under torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Med det som bakgrund väljer Svensk Elitfotboll att ställa in finalspelet av SEF Trophy.

– Det är ett tråkigt beslut för oss som arrangörer att ta men vi följer myndigheternas och SvFF:s direktiv. Det är ett ansvar vi måste ta, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll. 

Turneringen var framme vid placeringsmatcher, bronsmatch och final. Dessa kommer nu inte att spelas.

Fakta SEF Trophy:
Svensk Elitfotboll och dess nätverk Unicoach står som arrangörer av turneringen, som i år även genomförs i samarbete med den lokala värden IFK Norrköping.

SEF Trophy arrangeras för fjärde året i följd och riktar sig till spelare födda 2005 eller senare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF, 2018 var det AIK:s tur och 2019 gick segern till IF Brommapojkarna.

24 svenska klubbar deltar i höstens upplaga och i stort sett samtliga kommer från Unicoach-nätverket. Turneringen spelas vecka 44 (26-30 oktober) och spelplatser är Fastighetsteknik Arena, Åby IP, Bollspelaren samt Östgötaporten i Norrköping. Gruppspelet avverkas måndagen 26 oktober och tisdagen 27 oktober, följt av ett slutspel samt placeringsmatcher under onsdagen, torsdagen samt fredagen, 28-30 oktober. Finalen spelas under den sistnämnda dagen, på Östgötaporten.

I SEF Trophy är det inte tillåtet med överåriga spelare.