När Elfsborgs Simon Lundevall i juli utsågs till Månadens spelare i Allsvenskan så fick han även 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. De pengarna väljer han nu att ge till LikaOlika.
– Med tanke på hur dagens samhälle ser ut och att faktiskt inte alla har möjlighet att gå på allsvensk fotboll så är LikaOlika ett fantastiskt initiativ som jag mer än gärna skänker vinstpengarna till, säger Lundevall till allsvenskan.se

LikaOlika är ett samarbete mellan IF Elfsborg, Borås Stad och Elfsborgs supporterförening Guliganerna som innebär att nyanlända svenskar i Boråstrakten bjuds in gemenskapen på läktarna för att få ta del av fotbollens integrerande miljö. Projektet startade 2015 med att Elfsborgssupportrar samlade in pengar för att finansiera 20 säsongsbiljetter till nyanlända svenskar där Guliganerna fungerade som deras faddrar.

– Att vi som förening tillsammans med våra supportrar kan göra vårt och hjälpa de här människorna genom att bjuda in dem till gemenskapen som fotbollen står för är inte bara oerhört berömvärt utan också extremt viktigt, säger Simon Lundevall.

Gensvaret på insamlingen 2015 blev så bra att en pott med biljetter kunde uppföras där än fler ekonomiskt och/eller socialt utsatta kunde ansöka om gratisbiljetter. 2016 vidareutvecklades LikaOlika med att bygga upp ett ännu större kontaktnät med boenden, skolklasser, föreningar och privatpersoner. Den här säsongen, 2017, har satsningen med att finansiera minst 50 biljetter per match fortsatt.

 Läs mer om LikaOlika och Elfsborgs Vi Tillsammans på klubbens hemsida

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017 – och till vad de skänkt sina 10 000 kronor: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius – Gränslös fotboll
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping – BOLLIS