Den skandinaviska U19-turneringen har nått halvvägs och de svenska lagen har fått kämpa mot sina danska och norska motståndare. Inför den avslutande omgången har endast Malmö chansen att nå final av de svenska lagen. En som är mer nöjd är den gamle mästerskapsdomaren Peter Fröjdfeldt som är på plats för att bevaka domarnas insatser.
– Samtliga lag håller hög nivå, det är inget land som sticker ut och alla gör det bra, säger Fröjdfeldt.

U19-matcherna döms av svenska domare från Division 1 som samtidigt utvärderas av Fröjdfeldt och hans kollegor. Domarna är mycket nöjda över kvalitén på turneringen och tycker att nivån är utvecklande även för domarna.
– Det är ett bra koncept med en nordisk U19-turnering. För oss är det här en perfekt turnering, vi är glada att vi fick möjligheten att vara med. Vi trivs som fisken i vattnet här och det finns bra möjligheter för oss att kunna gå igenom matcherna i efterhand.

De svenska lagen har haft det tufft i turneringen. Både Elfsborg och BP har förlorat båda sina inledande matcher medan Malmö FF vände underläge till seger 4-3 mot just BP. Malmö har med det chansen att nå final och de besegrar Midtjylland och Vålerenga samtidigt inte besegrar BP (med för många mål). I Elfsborg är man besvikna över de uteblivna poängen men tycker samtidigt att turneringen är bra.
– Vi leder med 2-0 mot Odense och ska hålla det. Det är samma sak som mot Rosenborg där vi också leder. Vi är för dåliga på slutet. Vi gör en bra första halvlek i båda matcherna men det är som att vi inte har någon energi i den andra halvleken, säger Elfsborgs allsvenske spelare Simon Olsson.

– Turneringen är bra och den är utvecklande. De utländska lagen håller samma kvalité som oss tycker jag. Det är kul med sådana här matcher när säsongen annars är slut, de förlänger säsongen.

De svenska domarna hyllar även disciplinen hos lagen som medverkar i turneringen.
– Det är en bra atmosfär. Spelarna är bra skolade och det är bra disciplin hos lagen. De sköter sig exemplariskt.

– Det får gärna vara känslor på planen, men inget utanför, summer Fröjdfeldt.

Till finalspelet helgen den 25-27 november så kommer fyra nya huvuddomare och åtta assisterande att prova sina vingar.

Resultat de skandinaviska mästerskapen för U19:
Fredag:
Malmö – Vålerenga 1-3
Rosenborg – Elfsborg 3-1
BP – Midtjylland 0-1
Molde – Odense 3-2

Söndag:
Molde – Rosenborg 0-1
Midtjylland – Vålerenga 2-0
Malmö – BP 4-3
Elfsborg – Odense 2-3

Tabeller:
Grupp A:
Midtjylland 6p
Vålerenga 3p
Malmö 3p
BP 0p

Grupp B:
Rosenborg 6p
Molde 3p
Odense 3p
Elfsborg 0p

Kvarvarande matcher:
25 november:
15:00 Midtjylland – Malmö
17:00 Rosenborg – Odense
17:00 BP – Vålerenga
19:00 Elfsborg – Molde

27 november:
11:00 Placeringsmatch 7-8
13:00 Placeringsmatch 5-6
13:00 Placeringsmatch 3-4
15:00 Final