Sveriges P17-landslag fortsätter att skrälla. I inledningen av U17-EM besegrades storfavoriten England med 2-1 efter dubbla mål av BP-fostrade Joel Asoro.
– Det här är större än vad våra killar varit med om tidigare, säger förbundskapten Magnus Wikman till förbundets hemsida. 

Sverige kunde inte ha fått en bättre start på EM-slutspelet i Azerbajdzjan. Premiärseger trots att laget var stor underdog och att England dominerade i spelet. Sverige spelade dock smart försvarsspel och lyckades få matchen dit man ville.
– Roligt, mycket roligt. Det är roligt att vi kunde utmana England även om vi fick spela väldigt lågt försvarsspel i andra halvlek, menar Magnus Wikman.

Det var ett nervöst Sverige som inledde U17-EM mot England. Ett lag som från början var nöjda med att spela i Elite round och nu utan AIK:s Alexander Isak och Halmstads Sead Haksabanovic, som båda stannat hemma med sin klubblag. Ersättarna skulle dock visa sig mer än kapabla och Sverige visade ännu en gång att lagspelet är deras signum.

1-0 gjorde Joel Asoro lite turligt efter att bollen studsat via hans knä. 2-0 gjorde Asoro i den andra halvleken efter att AIK:s Nebiyou Perry snyggt framspelat.

England förde spelet matchen igenom men Sverige försvarade sig effektivt och kontrade farligt. I slutet av matchen gjorde England dock 2-1 genom Reiss Nelson men närmare än så kom engelsmännen inte trots massivt spelövertag.
– Flera av våra spelare blev riktigt trötta, några med krampkänning. Vi tvingades därför spela väldigt lågt försvarsspel, så sista 20 är det spel runt vårt straffområde, men roligt att vi kunde vinna och hålla liv i det här ett tag till.

Den andra matchen i gruppen mellan Danmark och Frankrike slutade 0-0. Sveriges nästa match spelas mot Danmark klockan 12:00 på måndag.

Sveriges lag mot England:
Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

Johan Stenmark, Kalmar
Hugo Andersson, Malmö
Joseph Colley, Chelsea
Filip Örnblom, Öster

Simon Marklund, Åtvidaberg
Mattias Svanberg, Malmö
Henrik Bellman, FC Köpenhamn
Nebiyou Perry, AIK

Joel Asoro, Sunderland
Teddy Bergqvist, Malmö