Inför säsongen lanserades Allsvenskans officiella podcast där fotbollsreportern Adam Kalin åker runt i landet och intervjuar allsvenska profiler. Nio avsnitt är publicerade och finns tillgängliga för lyssning på bland annat allsvenskan.se.

 

I de nio avsnitten som är publicerade finns intervjuer med spelare som exempelvis Helsingborgs Mattias Lindström, Djurgårdens Emil Bergström och Malmös Markus Halsti. I ett 45 minuter långt poddsamtal får profilerna berätta om sina karriärer, den här säsongen och vad de tror kommer hända i framtiden.

 

– Det har varit väldigt roligt att komma ut och höra spelarnas berättelser. Givetvis skiljer sig deras historier väldigt mycket åt och det är alltid spännande att höra människor prata om vad de varit med om, säger programledaren Adam Kalin.

 

Hittills under säsongen har han besökt Helsingborg, Djurgården, Häcken, Falkenberg, Halmstad, Malmö och Norrköping. De kommande veckorna väntar besök i bland annat Örebro och Göteborg.

 

– Jag kommer besöka alla föreningar minst en gång under säsongen, och jag vill jättegärna ha tips på vem jag borde träffa i varje klubb, säger Adam.

 

I sommar kommer ett avsnitt tillägnas Allsvenskans 90-årsjubileum, och då kan lyssnarna förvänta sig ett specialavsnitt med gäster som kan lyfta serien ur ett historiskt perspektiv. Under året väntar också ett par paneldiskussioner likt den som var i premiäravsnittet från Allsvenskans upptaktsträff i april.

 

– Tanken är att vi ska väva in specialavsnitt mellan några av spelarintervjuerna. Jag tror det blir en skön mix mellan expertkunskap och personliga berättelser. Intresset har varit stort hittills, och förhoppningsvis kommer ännu fler hitta podden och börja lyssna, avslutar Adam.

 

Vill du lyssna på Allsvenskans Podcast finns följande alternativ:

Via hemsidan: http://www.allsvenskan.se/category/podcast/
Mobilt: http://m.allsvenskan.se/category/podcast/
iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/allsvenskans-officiella-podcast/id848716890?l=en
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast