Cupfinalen är avgjord och efter att Häcken tog den sista Europaplatsen så har nu sommarens spelordning för Allsvenskans omgångar 13-20 kunnat fastställas. Den första speldagen efter sommaruppehållet blir den lördagen den 9 juli.

Svenska Fotbollförbundet skickade efter cupfinalen ut sitt förslag på speldatum till klubbarna där spelordningen var beaktad med tanke på hur UEFA-spelet ligger för de svenska lagen som ska försöka ta en plats i något av gruppspelen. Svensk Elitfotboll samlade sedan, ihop med SvFF,  in alla åsikter innan agendan blev definitiv efter ett spelordningsmöte.

Svenska Fotbollförbundet ansvarar ensamt, enligt FIFA:s och UEFA:s regler, för att besluta om spelschemat men det sker givetvis i samråd med bland annat Svensk Elitfotboll som har en viktig roll att bereda många olika intressenters önskemål för att skicka med det till SvFF inför beslut.

Europakvalet inleds under EM-slutspelet i Frankrikes avslutande fas och forsätter sedan parallellt med Allsvenskan. IFK Norrköping kvalar till Champions League och IFK Göteborg, AIK och BK Häcken kvalar till Europa League.

Hela omgång 13 i Allsvenskan:
9 juli:
16:00 Djurgårdens IF – IFK Norrköping
16:00 BK Häcken – Hammarby IF
16:00 Gefle IF – Falkenbergs FF

10 juli:
15:00 IFK Göteborg – GIF Sundsvall
15:00 Östersunds FK – Jönköpings Södra IF
17:30 Helsingborgs IF – IF Elfsborg
17:30 Kalmar FF – AIK

11 juli:
19:00 Malmö FF – Örebro SK

Hela det allsvenska spelschemat

Superettan pågår hela juni, fram till den 3 juli när den 15:e omgången avslutas. Sedan följer ett uppehåll till den 23 juli när omgång 16 tar vid. Spelordningen efter sommaruppehållet fastställs längre fram i vår.

Mer info om hur man fastställer spelschemat läser ni här.

Robert Johansson /FOTO: Bildbyrån