Elfsborgs U19-lag får möta välmeriterade Real Madrid i playoff om en plats i åttondelsfinalen i UEFA Youth League. Samma Real Madrid som förlorade på bortaplan mot Malmö FF:s U19 tidigare i höst.

UEFA Youth Leagues båda grupper slås nu ihop och för Elfsborgs del innebär det ett möte med en grupptvåa från Malmö FF:s del av turneringen i ett direkt avgörande möte om en slutspelsplats i turneringen. Klubbens Evenemangs- och säkerhetsansvarige Björn Bördin hade svårt att inte dra på smilbanden när UEFA:s språkgeni Gianni Infantino lottade boråsarna mot Real Madrid. Spanjorerna kommer till Borås Arena för en enda avgörande playoffmatch (inget returmöte) om en plats i Youth Leagues åttondelsfinal den 10 februari nästa år.

Real Madrid kom tvåa efter PSG i sin grupp i Youth Leagues så kallade Champions League Path. Spanjorerna spelade i samma grupp som Malmö FF och förlorade faktiskt mötet på Malmö IP med 1-0 tidigare i höst, men tog sedan revansch när man besegrade skåningarna med 3-0 på hemmaplan i förra veckan. I laget finns den gamle storstjärnan Zinedine Zidanes son, Luca Zidane, som är målvakt.

Vinner Elfsborg matchen så väntar åttondelsfinal, också det en match som avgörs i ett enda möte.

Fotboll, U19, UEFA Youth League, Elfsborg - FK Rad

Fakta UEFA Youth League:
Turneringen består av två delar. En Domestic Champions Path där vinnaren av varje lands U17-serie spelar cupspel (som U19-lag) om en plats i slutspelet samt en Champions League Path, som är en exakt kopia av ordinarie Champions League.

De båda grupperna slås ihop från och med playoff till åttondelsfinalen där åtta grupptvåor från Champions League Path lottas mot de åtta kvarvarande lagen i Domestic Champions Path.

2016 representerar AIK Sverige i Domestic Champions Path, i och med segern i U17-serien 2015.

Resultat 2015:
Domestic Champions Path:
Elfsborg – Stjarnan 2-0
Stjarnan – Elfsborg 1-0

FK Rad – Elfsborg 0-1
Elfsborg – FK Rad 0-0

Champions League Path:
PSG – Malmö 0-0
Malmö – Real Madrid 1-0
Malmö – Shaktar Donetsk 5-5

Shakthar Donetsk – Malmö 3-1
Malmö – PSG 0-3
Real Madrid – Malmö 3-0

9-10 feb Playoff 1:1
Elfsborg – Real Madrid

22-23 feb Åttondelsfinal 1:1
8-9 mars kvartsfinal 1:1

15 april (Nyon) Semifinal 1:1
18 april (Nyon) Final 1:1

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån