Via Spelföreningen har spelarna i Allsvenskan och Superettan röstat fram Årets Spelare för respektive serie. Utmärkelsen gäller 2019 års säsong. I Allsvenskan har även en Årets Elva för 2019 röstats fram. Hammarbys Muamer Tankovic lyftes fram som den bäste i Allsvenskan medan Varbergs BoIS Astrit Seljmani ansågs bäst i Superettan.

I år är sjunde året i rad som medlemmarna i Spelarföreningen, det vill säga i det här fallet spelarna i Allsvenskan och Superettan, fått rösta fram de bästa spelarna från säsongen som gått. I Allsvenskan gick priset till Hammarby IF:s Muamer Tankovic.

I Årets Elva i Allsvenskan återfinns Isak Pettersson, Per Karlsson, Marcus Danielson, Rasmus Bengtsson, Darijan Bojanic, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Sebastian Larsson, Nikola Djurdjic, Mohammed Buya Turay och Muamer Tankovic. Totalt har fem klubbar en eller flera spelare representerade i elvan. Hammarby IF och Malmö FF har tre spelare vardera med i elvan.

Spelarna i Allsvenskan röstar även på årets plan och årets domare. Där fick Helsingborgs hemmaarena Olympia respektive Glenn Nyberg flest röster.

I Superettan utses endast årets spelare och där ansåg spelarna att Varbergs BoIS Astrit Seljmani var den bästa spelaren i serien.

Enligt Spelarföreningen kommer priserna delas ut vid ett lämpligt tillfälle i samråd med vinnaren.

Spelarföreningens priser:
Årets spelare Allsvenskan
: Muamer Tankovic, Hammarby IF
Årets spelare Superettan: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Årets domare: Glenn Nyberg
Årets plan: Olympia, Helsingborg

Årets lag:
Isak Pettersson (IFK Norrköping);
Per Karlsson (AIK), Marcus Danielson (Djurgårdens IF), Rasmus Bengtsson (Malmö FF);
Darijan Bojanic (Hammarby IF), Fouad Bachirou (Malmö FF), Anders Christiansen (Malmö FF), Sebastian Larsson (AIK);
Nikola Djurdjic (Hammarby IF), Mohammed Buya Turay (Djurgårdens IF), Muamer Tankovic (Hammarby IF)

Det här är Spelarföreningen:
Spelarföreningen är de svenska fotbollspelarnas intresseorganisation som har till uppgift att tillvarata och skydda spelarnas intressen. Spelarföreningen ger rådgivning i frågor om avtal, A-kassa, försäkringar och liknande.