Via Spelföreningen har spelarna i Allsvenskan och Superettan röstat fram Årets Spelare för respektive serie. Utmärkelsen gäller 2017 års säsong. I Allsvenskan har även en Årets Elva för 2017 röstats fram. Malmö FF:s Anders Christiansen lyftes fram som den bäste i Allsvenskan medan Brommapojkarnas Markus Gustafsson ansågs bäst i Superettan.

I år är femte året i rad som medlemmarna i Spelarföreningen, det vill säga i det här fallet spelarna i Allsvenskan och Superettan, fått rösta fram de bästa spelarna från säsongen som gått.

I Årets Elva i Allsvenskan återfinns bland andra Johan Wiland, Per Karlsson, Eric Larsson, Fouad Bachirou, Kalle Holmberg och Ken Sema. Totalt har sju klubbar en eller flera spelare representerade i elvan. På mittfältet i elvan finns även Anders Christiansen, årets spelare 2017, som i vintras lämnade regerande mästarna Malmö för belgiska Gent.

Spelarna i Allsvenskan röstar även på årets plan och årets domare. Där fick Swedbank Stadion respektive Glenn Nyberg flest röster.

I Superettan utses endast årets spelare och där ansåg spelarna att mittfältaren Markus Gustafsson i seriesegrande Brommapojkarna var den bästa spelaren i serien.

Enligt Spelarföreningen kommer priserna delas ut vid ett lämpligt tillfälle i samråd med vinnaren.

Det här är Spelarföreningen:

Spelarföreningen är de svenska fotbollspelarnas intresseorganisation som har till uppgift att tillvarata och skydda spelarnas intressen. Spelarföreningen ger rådgivning i frågor om avtal, A-kassa, försäkringar och liknande.