Allsvenskan firar 100 år och inför säsongen 2024 kommer Spelet om Allsvenskan kompletteras med en rykande färsk 2024-expansion. Nykomlingarna GAIS och Västerås SK tar plats i spelet som även innehåller jubileumssäsongens spelordning.

Spelet om Allsvenskan är ett taktiskt och underhållande brädspel som riktar sig till alla fotbollstokiga vinnarskallar i vårt avlånga land. Spelet ges ut av Fandrake AB och har funnits att köpa sedan 2022. Precis som inför 2023 uppdateras spelet med en expansion inför nuvarande säsong.

I Spelet om Allsvenskan agerar du och övriga speldeltagare tränare för varsitt lag i Allsvenskan. Du kan välja mellan de 16 klubbarna som deltog i Allsvenskan 2022, 2023 eller 2024 beroende på vilken upplaga du spelar, och omgångarna i spelet följer även den aktuella säsongens spelschema. Den nya expansionen, som beräknas komma ut i april, innebär att GAIS och Västerås SK tar plats i spelet. Dessutom har alla övriga lag ny ranking.

– Vi är väldigt glada och stolta över utvecklingen av Spelet om Allsvenskan sedan grundspelet släpptes för två år sedan. Folk hör av sig med berättelser om sina dramatiska guldstrider och hur en del knappt kunnat prata med varandra efteråt. Givetvis vill vi inte att släkt och kompisar ska bli ovänner, men visst är det kul att Allsvenskans nerv kan överföras till ett sällskapsspel, säger Jimmy Wilhelmsson som konstruerat Spelet om Allsvenskan.

Spelet om Allsvenskan har sedan tidigare även kompletterats med en gratis webbapp som håller reda på både resultat och tabellen. Med hjälp av appen kan ni som tävlar fokusera fullt ut på spelupplevelsen utan att behöva anteckna och räkna ut poängen. Precis som spelet i sig kommer appen att uppdateras för att stödja jubileumssäsongen 2024. Om det under spelets gång skulle uppstå oklarheter kring en regel går det såklart även bra att kontakta Fandrake som snabbt hjälper till med korrekta bedömningar.

Läs mer och köp spelet här!

Spelet om Allsvenskan
Spelet om Allsvenskan har möjliggjorts genom ett licensavtal, varav Svensk Elitfotbolls licenspengar delas ut till de Allsvenska klubbarna. Klubbarna har även möjlighet att sälja spelet i sin egen klubbshop och därmed möjliggöra för supportrarna att stötta sin klubb ytterligare när de köper årets brädspel.