Svenska Spels egen Studio Oddset har under vintern visats en gång i veckan, men inför den allsvenska premiären så satsar Svenska Spel stort på den högsta svenska serien, och åker ut på en egen raodtrip för att besöka klubbarna.
– Vi vill boosta upp Allsvenskan ännu mer, inför säsongsstarten, säger Matthias Svensson, initiativtagare för Studio Oddset hos Svenska Spel.

 Studio Oddset spelas normalt in på tisdagar och publiceras på Svenskaspel.se. Oddsets Facebook, Svenska Spels youtubekanal samt Expressen på onsdagar, men under mars månad har Studio Oddset också gett sig ut på vägarna och gjort totalt sex stopp hemma hos utvalda allsvenska klubbar. Något de själva kallar Road to Allsvenskan.

– Vi har blivit mottagna med öppna armar. Ända sedan jag har börjat ringa klubbarna så har de ställt upp, även fast det var kort om tid och fulla scheman, säger Matthias Svensson.

I Road to Allsvenskan så besöker programledare Gusten Dahlin en klubb och dess personal. Han tittar på träningar och pratar med spelare, men tar också pulsen på staden klubben spelar i. Gusten pratar med supportrar och folk på staden och tittaren får en försmak hur intresset är och hur nära den allsvenska avsparken faktiskt är.

– Vi märker mellan raderna att när man snackar med klubbarna så vet de inte riktigt var de står rent sportsligt, det är en otroligt spännande säsong. Det blir de första riktiga matchdagarna som avslöjar allt, säger Matthias Svensson om det jobb klubbarna nu förbereder sig för.

De klubbar som fått besök i vår är Djurgården, GIF Sundsvall, IK Sirius, Hammarby, Örebro SK och AFC Eskilstuna. Resterande klubbar kan räkna med ett besök under säsongen.

– Svenska Cupen har ställt till det lite för oss. Klubbarna har haft så mycket att göra så att det har varit en utmaning att få till en tid. Vi hoppas kunna besöka resterande klubbar efter sommaren istället.

Under allsvenskans upptaktsträff fanns Studio Oddset på plats med en monter där de intervjuade tränare och spelare i en livesändning på Facebook inför säsongsstarten. Matthias Svensson säger att det finns ett extra stort intresse runt Allsvenskan just nu.

– Vi märker av ett supersug hos både spelare och våra kunder och supportrar. Alla längtar mycket efter säsongstarten. Alla är taggade, inte minst vi. Förhoppningsvis kommer vi också att bevaka Allsvenskan under säsongen, efter att vår provperiod är över. Vårt program har varit en framgång redan nu och jag tycker att vi har hittat ett eget koncept och formspråk i Studio Oddset. Det är högt i tak och det är kompissnack emellan som gör programmen bra. Just snacket och profilerna bakom, det är det som är det viktiga.

De sex avsnitten sänds på Svenskaspel.se, Oddsets Facebook, Svenska Spels youtubekanal och går även att se på expressens digitala kanaler.

Agenda Road to Allsvenskan:
Fredag 31 mars
Roadtrip Hammarby

Tisdag 4 april
Roadtrip Örebro

Fredag 7 april
Roadtrip AFC Eskilstuna

Lördag 8 april
Roadtrip Djurgården

Måndag 10 april
Roadtrip Sirius

Torsdag 14 april
Roadtrip GIF Sundsvall

Fakta Studio Oddset – Road to Allsvenskan:
Svenska Spels studioprogram Studio Oddset sänds en gång i veckan på Svenska Spels youtubekanal.

Under mars månad ger sig Studio Oddset ut på turné och besöker sex allsvenska klubbar på plats i deras städer. Tittaren får lära känna staden, klubben och spelarna och får en bra pulshöjare inför den allsvenska premiären.

Studio Oddset var också på plats under Allsvenskans Upptaktsträff i Uppsala den 20 mars och intervjuade spelare och ledare i sin monter.