Studio Oddset gjorde inför säsongen ett besök hos sex allsvenska klubbar för att ta temperaturen inför säsongsstarten. Nu är Road to Allsvenskan tillbaka för att besöka några av de resterande klubbarna och städerna inför den spännande säsongsavslutningen.
– Vi har verkligen fått komma in bakom kulisserna och under skinnet på såväl klubbdirektörer, tränare, spelare och fans, jag tycker vi har lyckats summera klubbarnas engagemang, mål och värderingar, säger Matthias Svensson en av initiativtagare för Studio Oddset hos Svenska Spel.

Studio Oddset spelas normalt in på tisdagar och publiceras på Svenskaspel.se. Oddsets Facebook, Svenska Spels youtubekanal samt Expressen på onsdagar, men under oktober månad så har Studio Oddset också gett sig ut på vägarna och gjort totalt sex stopp hemma hos utvalda allsvenska klubbar. Något de själva kallar Road to Allsvenskan.

Först ut på höstens turné är Kalmar FF. där programledare Gusten Dahlin besöker klubben och dess personal samt tar pulsen på staden inför avslutningen av serien.

– Jag skulle vilja summera denna resa som en väldigt bra och lång roadtrip Det är väldigt kul att få ta del av det engagemang som klubbarna och alla involverade har i rådande läge. Inför den Allsvenska starten var det andra perspektiv som vi upplevde när vi besökte dessa klubbar, nu på sluttampen har jag märkt att man har ett bredare fokus, säger Matthias Svensson.

Under våren besökte Road to Allsvenskan GIF Sundsvall, IK Sirius, Hammarby, Djurgården, Örebro och AFC Eskilstuna och nu i höst bär resan av till Kalmar, BK Häcken, Elfsborg, Halmstad, Östersund och eventuellt Malmö.

De sex avsnitten sänds på https://www.svenskaspel.se/fotboll/allsvenskan, Oddsets Facebook, Svenska Spels youtubekanal och går även att se på expressens digitala kanaler.

Road to Allsvenskan hösten 2017:
Kalmar FF
BK Häcken
Halmstad BK
Östersund FK
Elfsborg
Malmö FF

Fakta Studio Oddset – Road to Allsvenskan:
Svenska Spels studioprogram Studio Oddset sänds en gång i veckan på Svenska Spels youtubekanal.

Under mars månad och nu under september och oktober ger sig Studio Oddset ut på turné och besöker sex allsvenska klubbar på plats i deras städer. Tittaren får lära känna staden, klubben och spelarna och fick en bra pulshöjare inför den allsvenska premiären. Nu får tittarna en annan sida av de kommande klubbarna verksamhet i sluttampen av den allsvenska säsongen.

Studio Oddset var också på plats under Allsvenskans Upptaktsträff i Uppsala den 20 mars och intervjuade spelare och ledare i sin monter.