Den sista omgången av Superettan 2023 är färdigspelad. Sedan tidigare stod det klart att Västerås SK vunnit serien och tillsammans med GAIS är klara för spel i Allsvenskan 2024. I den sista omgången blev det även klart att Utsiktens BK drog det längsta strået i kampen om den viktiga tredjeplatsen.

Inför den sista omgången låg tredjeplacerade Utsiktens BK en poäng före Östers IF i tabellen. De sistnämnda gjorde vad de kunde och vann hemma mot GIF Sundsvall, men det räckte inte för att ta sig förbi Utsikten som bortaslog redan uppflyttade GAIS på Gamla Ullevi. För Utsiktens BK väntar nu kval till Allsvenskan där de kommer ställas mot antingen IF Brommapojkarna, IFK Göteborg eller AIK.

AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra slutade sist respektive näst sist i tabellen och åker i och med detta ur Superettan. Föreningen Svensk Elitfotboll riktar ett stort lycka till både till AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra under säsongen som kommer.

Skövde AIK och Örgryte IS slutar på plats 13 och 14 i tabellen vilket innebär kvalspel för att hålla sig kvar i Superettan. För Skövde AIK väntar Falkenbergs FF medan Örgryte IS kommer få möta antingen Sandvikens IF eller Nordic United FC.

Skytteligan i Superettan vinns av Jesper Westermark, Östers IF, som noterades för 17 mål under säsongen. Flest assister (12) gjorde Gustav Lundgren i GAIS.

Se den slutgiltiga tabellen på Superettans hemsida.