Under måndagen samlades alla 16 klubbar från Superettan på Clarion Hotel Post i Göteborg för en gemensam upptaktsträff. Klubbarna var representerade med personal, spelare och ledare, och framför en fullsatt lokal med medierepresentanter från hela Sverige granskades lagen i sömmarna. Den främsta favoriten hos Svenska Spel samt hos tränare och media var Helsingborgs IF, men även GAIS fick bära en del av favorittrycket, inte minst från tränarna som hade Göteborgsklubben som andrahandsfavorit.
— Vi tror på oss själva och tar det match för match, säger huvudtränaren Bosko Orovic.

Förmiddagen på Clarion Hotel Post inleddes med mingel och fika där klubbrepresentanter och media fick en chans att prata med varandra och utbyta förväntningar inför säsongen som kommer. Sedan följde aktiviteter på scen där dagens konferencierer Jesper Hussfelt och Anders Andersson intervjuade spelare och ledare. Även klubbarnas samhällsarbete och samarbetet mellan SFSU och SEF belystes, och tränarnas och medias tips och Svenska Spels odds presenterades. Storfavorit inför året visade sig vara Helsingborgs IF, och i tränarnas tips framträdde följande topptrio: 1. Helsingborgs IF 2. GAIS 3. Halmstads BK.

Göteborgsklubben, som imponerat i Svenska cupen, representerades av huvudtränaren Bosko Orovic samt lagkaptenen Carl Nyström och de båda tog topptipsen med ro.

— Vi har satt en målsättning på 2020 och vi kommer fortsätta att jobba därefter, säger Boskovic.

Carl Nyström bär sedan en säsong tillbaka lagkaptensbindeln i GAIS och känner att det blåser positiva vindar i klubben som under fjolåret stundtals slogs i botten av tabellen.

— GAIS har letat efter en identitet i ett par år. Nu har en resa börjat där vi känner att vi är på gång. Vi har fått in kvalitet från många som spelat högre upp men även hungriga spelare från division 1. Det är en go’ mix, säger Carl Nyström.

Scenprogrammet tog en halvtidspaus för gemensam lunch och fotografering av den klassiska tränarbilden, denna gång fick tränarna ställa upp utomhus i ett lätt kyligt Göteborg. På eftermiddagen fortsatte scenprogrammet där resterande lag intervjuades och domarna fick presentera vissa regelförändringar för året. Sedan avslutades dagen med en utställning där media gavs chansen att göra exklusiva intervjuer.