Elvin och Bless, femton och tolv år gamla, kom nyligen till Sverige från Kamerun men är redan engagerade Djurgårdare. Tack vare ett supporterinitiativ kommer de nu kunna följa Djurgårdens hemmamatcher på plats under resten av säsongen.

– Det var inför matchen mot BK Häcken som min kompis Martin Öhman upptäckte två killar utanför Tele2 Arena som väldigt gärna ville se matchen men som inte hade några pengar. Martin köpte biljetter åt dem och väl där inne så pratade jag med dem och sa att jag skulle försöka styra upp nånting för resten av säsongen, berättar Roger Gidén, trogen
djurgårdssupporter.

Gidén, som är en flitig skribent på supporterforumet 11433.net startade en tråd för att se om andra djurgårdare ville hjälpa till så att grabbarna kunde få se Djurgårdens kommande matcher. Redan under första dagen kom insamlingen upp i 6 000 kr med kommentarer som ”Så klart grabbarna ska få se DIF” och ”Det syns på långa vägar att de där grabbarna har ett blårandigt hjärta! 200 kr från mig!”.

När engagemanget var så stort räckte pengarna även till matchtröjor som killarna nu kan ha på sig på matchtröjans dag, då Djurgården på måndag tar emot Helsingborg på Tele2 Arena.

Pengarna räckte även till en större mängd biljetter till Djurgårdens nya barn- och
ungdomssektion ”Apberget”, så att Elvin och Bless kan sta med sig kompisar på Djurgårdens match mot Malmö den 31 augusti.

För själva överlämningen så kontaktade Roger killarnas släkting Dike Okey som fungerat som deras pappa sedan de kom till Sverige. Han åkte med de ovetande killarna till Tele2 Arena där biljetter och matchtröjor överlämnades på fredagen.

– Elvin och Bless blev rejält överraskade och väldigt glada, det var riktigt kul att se. I förlängningen tycker jag det här med att ”sponsra en junis” ska tas tag i på bred front, säger Roger Gidén.

För frågor eller kontakt:
Lena Gustafson Wiberg
SLO Djurgårdens IF
Lenagw@dif.se
072-514 00 04