Försäljningen av Supporterkortet är avslutad och det är bara att konstatera att efterfrågan att köpa säsongskort för att se sitt favoritlag spela på bortaplan är stor även i år.
– Vi hade kunnat sälja mellan 300-500, säger Daniel Norlander, SLO i AIK.

Torsdagen den 10 mars slutade de allsvenska klubbarna att sälja sina Supporterkort till supportrar som vill följa sitt lag även på bortaplan, och när resultatet sammanställs så visar det sig att sex av de 16 föreningarna sålt samtliga av sina 100 tilldelade Supporterkort medan många andra kommit upp nära maxantalet. Totalt har 788 Supporterkort sålts.
– Det har varit en stor efterfrågan, fortsätter Daniel Norlander. De som köpte Supporterkortet förra året hade förtur i år och 97 av 100 valde att förnya. De resterande tre korten stod 200 i kö för att få köpa. Vi hade utan problem kunnat sälja över 300 Supporterkort.

De sex lag som sålde slut alla sina 100 kort var förutom AIK också Djurgården, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping och Helsingborg. IFK Norrköping ökade sin försäljning från 42 kort 2015 till 100 2016.
– Det är fantastiskt kul att vi sålt alla Supporterkort. Vi märker av ett enormt intresse för IFK Norrköping vilket även återspeglar sig i att vi sålt mer årskort än någonsin. säger Fredrik Nilsson, SLO i IFK Norrköping.

Djurgården är en annan klubb som lyckats sälja alla sina Supporterkort utan problem.
– Vi har sålt alla, det var ett stort tryck, säger Lena Gustafson Wiberg, SLO i Djurgården. Vi hade lätt kunnat sälja 200 kort, det är jättehäftigt.

De Allsvenska klubbarna behåller själva 50% av sin försäljning av Supporterkortet. De andra 50% betalas in till Svensk Elitfotboll som sedan fördelar intäkterna jämnt mellan de Allsvenska klubbarna.

Fakta Supporterkortet:

  • För 1000 kronor ser du samtliga 15 av ditt lags bortamatcher på plats (67 kronor i snitt per match)
  • De Allsvenska lagen säljer 100 Supporterkort vardera. Försäljningen började i januari
  • 2016 är första säsongen som Allsvenskans samtliga 16 lag sålt Supporterkortet

 

Robert Johansson /FOTO: Bildbyrån