Stefan Olofsson blir ny akademicertifierare på Svensk Elitfotboll. Stefan kommer närmast från posten som nationell fotbollsutbildare (NaFU) på Svenska Fotbollförbundet.

– Jag ser fram emot att jobba nära elitklubbarnas akademier och de klubbar som ingår i Unicoachnätverket. Tillsammans ska vi göra svensk fotboll ännu bättre, säger Stefan Olofsson.

Akademicertifierarens huvuduppgift är att tillsammans med kollegor leda certifieringsprocessen inom akademiprojektet Unicoach. Detta är ett samarbete med Unibet där klubbarnas akademier varje år utvärderas enligt en omfattande certifieringsmodell som resulterar i 1-7 stjärnor. Modellen uppgraderades inför 2022 och innebär numera en grundlig genomlysning av klubbarnas utbildningsmiljö inom tio områden, i syfte att kvalitetssäkra och inspirera till utveckling. 

220503 Stefan Olofsson, Nationell Fotbollsutbildare på Svenska Fotbollförbundet, poserar för porträtt under en fotografering den 3 maj 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0279

Tanken med rekryteringen av Stefan är att ytterligare höja kvaliteten på vår certifiering av klubbarnas akademier. Dessutom frigör vi tid för Thomas Hasselgren och Jimmy Högberg till arbete med annan typ av akademiutveckling tillsammans med tränare och ledare i våra klubbar, säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

Stefan Olofsson som börjar sin tjänst under våren kommer på Svensk Elitfotboll att ingå i ett team med Svante Samuelsson, Thomas Hasselgren och Jimmy Högberg samt projektanställda certifierare.

I akademinätverket ingår under 2024 31 SEF-klubbar samt 12 klubbar från Ettan.