Svensk Elitfotboll blir medlemsliga i European Stadium and Safety Management Association (ESSMA) vilket innebär att klubbarna i Allsvenskan och Superettan får tillgång till ESSMA:s arenanätverk i Europa.
– Det här partnerskapet ger oss möjligheter att komma i kontakt med andra ESSMA-medlemmar i arenaindustrin och ytterligare kunna förbättra våra egna faciliteter, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

ESSMA är ett europeiskt nätverk med fokus på arenautveckling och säkerhet och erbjuder en plattform där medlemmarna kan dela erfarenheter och diskutera tillsammans. Bland medlemmarna finns klubbar över hela Europa men också organisationer som European Leagues, Sports Grounds Safety Authority och The Football Business Academy.

ESSMA kommer att jobba nära Svensk Elitfotboll för att optimera arenautvecklingen, för att höja åskådarupplevelsen samt för att ytterligare förbättra säkerheten och trygghetskänslan på arenorna.

– Vi ser fram emot det här samarbetet med ESSMA och att kunna utbyta vår kunskap med fokus på problemlösning för klubbarna i Allsvenskan och Superettan, säger Mats Enquist.

Som en del av samarbetet så kommer ESSMA att delta på svenska workshops samt att organisationen kommer att bistå med forskningsresultat och skapandet av innehåll.

– Vi är glada att kunna välkomna Svensk Elitfotboll till vårt nätverk. Vi har som målsättning att kunna hjälpa till så mycket som möjligt genom att dela med oss av våra samlade erfarenheter och expertis som finns inom ESSMA-familjen, säger John Beattie, President i ESSMA.

Läs mer på ESSMA:s hemsida.