Svensk Elitfotboll i samarbete med Trafiknykterhetens dag den 15 maj

Familj och vänner står oss närmast. Vi gör allt för att skydda dem från allt ont. Tanken på att något ont skulle kunna hända dem är outhärdlig.

Ändå har nästan 17 000 vänner och släktingar skadats svårt på grund av alkohol i trafiken under de senaste tio åren. Varje timme, dygnet runt, görs i runda tal 500 rattfulla körningar i Sverige.

På Trafiknykterhetens Dag 15 maj, tänker vi extra mycket på de som skadats och dödats på grund av alkohol och andra droger i trafiken. Polisen utökar sina nykterhetskontroller utmed vägarna. Det anordnas manifestationer mot rattfylleri på gator och torg.

Tillsammans säger vi: Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full!

DU kan göra något!

Vi vill att du ska säga ifrån. Att du ska vara uppmärksam på dina nära och kära och bry dig om vad de gör när de druckit alkohol.

Du kan göra skillnad genom att vara den som säger ifrån nästa gång någon är på väg att köra berusad.

Se till att ingen riskerar sitt eget och andras liv genom att köra full!

  • Kör aldrig alkohol- eller drogpåverkad
  • Åk aldrig med en påverkad förare
  • Stoppa andra från att köra påverkade

Om Trafiknykterhetens Dag

Trafiknykterhetens Dag anordnas av MHF, MADD Sweden, Körkortonline.se, svensk Elitfotboll, STR, Polisen, Bilprovningen och SalusAnsvar. Dagen är en nationell manifestation mot rattfylleri. Syftet är att uppmärksamma rattfylleriets yttersta konsekvenser, de som skadas eller dödas på grund av alkohol i trafiken.

www.trafiknykterhetensdag.se

trafikbla bla